Eloltották a XVIII. kerületi tüzet

2016.07.18. 16:16

Egy háromszintes raktárépület tetőszerkezete gyulladt ki egy XVIII. kerületi gyártelepen hétfőn délután. A lángokat csaknem hetven tűzoltó fékezte meg, írta a katasztrófavédelem.

A tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet több száz négyzetméteren égett, amely később az alsóbb szintekre is átterjedt. A helyszínre a legmagasabb riasztási fokozatban húsz tűzoltóautó vonult ki.

 

Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a közeli tűzcsapjaiban alacsony volt a víznyomás és az oltóvíz utánpótlást távolabbi tűzcsapokról kellett ingajáratban megoldani. A vízszállításban közreműködtek a rózsadombi, a Délegyháza Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szigetszentmiklósi és a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, illetve a Fővárosi Közterület- Fenntartó Zrt. járművei.

A tűzben senki nem sérült meg. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor a XVIII. kerületi gyárépület környékén több ponton is méréseket végzett, de sehol sem mért az egészségügyi határértéket elérő káros anyagkoncentrációt a levegőben. A tűz lefeketítése, a lánggal égés megszüntetése után a rajok megkezdik az utómunkálatokat. A tűz keletkezési körülményeit igazgatóságunk tűzvizsgálati hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A sűrű fekete füstöt a főváros jelentős részéről, még Óbudáról is látni lehetett.