Nem érdekelte az anyát, hogy megerőszakolták a kétéves lányát

2016.07.18. 08:14

Kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség pénteken a megerőszakolt kétéves kislány anyját és annak élettársát, vasárnap pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat, írta a Blikk.

Június végén egy VI. kerületi lakásban megerőszakoltak egy kétéves kislányt. Úgy derült ki a brutális bűncselekmény, hogy az anya bevitte a gyermeket az egyik VI. kerületi gyermekotthonba. Az ott dolgozók alaposabban megvizsgálták a kislányt, ekkor vették észre sérüléseit. 

A Blikk azt írta, hogy június 22-én az élettárs vigyázott a gyerekre, amikor a lakásban valaki megerőszakolta. A gyerek sérüléseit a lap szerint az anya ugyan észrevette, de nem törődött vele. 

A rendőrség pénteken azt írta: a gyanú szerint a két gyermek édesanyja, valamint nevelőapja szülői kötelezettségüket rendszeresen megszegték azzal, hogy a nevelésüket, ellátásukat súlyosan elhanyagolták.

Ha bebizonyosodik a kiskorú veszélyeztetése, az anya és a nevelőszülő is akár öt évet kaphat. Szexuális erőszak miatt ugyanakkor senki ellen nem indult eljárás egyelőre. A kislányt feltehetően egy eszközzel erőszakolták meg, amitől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy orvosi beavatkozás nélkül belehalt volna. DNS-nyomokat viszont nem talált a rendőrség.