Rendőrök balhézhattak civilben a Ligetben

DBZOL20160706006
2016.07.19. 17:11

„Hangoskodó, nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a Budapest XIV., Olof Palme sétányon tartózkodók 2016. július 17-én éjjel. A kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették.

Az eseményekben felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége,

így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek" −

írja kedd délutáni közleményében az ORFK. 

Az esetről további részleteket nem közölnek.

Hétfőn nyilatkozott az RTL Klubnak egy nő, aki azt állította, hogy a hétvégén a ligetben a sátorban fekvő kislányát kétszer vesén rúgták ismeretlenek. Nem egyértelmű, hogy a két esetnek, a rendőrségi közleményben szereplőnek és a nő által leírtnak köze van-e egymáshoz: a helyszín ugyanaz, ugyanakkor az időpontról a nő azt mondta, szombatról vasárnapra virradó hajnalban történt az eset, a rendőrségi közleményben pedig 17-e, azaz vasárnap éjjel szerepel.

Az édesanyja azt nyilatkozta, az első rúgásra és az azt kísérő kiabálásra riadtak, majd miután kikiabálta a sátorból, hogy pont ott fekszik egy kislány, a rúgás őt találja el, a tettes

Így kell Ligetet védeni!

− felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és találta el másodjára is a kislányt a veséjénél. Egy szemtanúja is volt az esetnek, ő rohant az elkövető után, és tartóztatta fel. Állítása szerint az illető először elismerte a tettét, majd a kiérkező rendőröknek már tagadott. Az RTL Klub megkereste a rendőrséget az üggyel kapcsolatban, de a hétfői adásig nem kaptak választ.

Elküldtünk kérdéseket az ORFK-nak illetve a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek is, hogy kiderülhessen, összefügg-e a két ügy, a közleményben említett szolgálaton kívüli rendőrök érintettek lehetnek-e a gyerek bántalmazásában.

Illetve szerettük volna megtudni, indult-e bármilyen eljárás az említett incidenssel kapcsolatban, valamint, mivel az ORFK közleményében többes számban beszél a szolgálaton kívüli idejüket töltő rendőrökről, megkérdeztük, hány emberről van szó, abból mennyi a szabadidős rendőr, és mennyi nem. Illetve a cselekmény pontos időpontját.

Amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

(Borítókép: Rendőrök és a Ligetvédők nevű civil mozgalom aktivistái a városligeti Hungexpo irodaházaknál 2016. július 6-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport