A rendőrség elfogta az erőszakos elhurcolókat

2016.07.22. 13:53
Csütörtök reggel Debrecenben egy nő és két férfi ütlegelni kezdte egy ismerősüket, aki hiába állt ellen, betuszkolták az autójukba és elindultak Budapestre. Szemtanúk azonnal jelentették az esetet, a rendőrök pedig az M0-oson utolérték az elkövetőket, akiket három másik társukkal együtt őrizetbe vettek, írja a Police.hu.

Debrecenben, a Varga és Iparkamara utcák kereszteződésében a támadók többször megütötték az áldozatot, akit végül a hajánál fogva tuszkolták be az autóba, mert erősen ellenállt. A Peugeot típusú autóról és az esetről pontos bejelentést kaptak a rendőrök, forró nyomon, közúti ellenőrzések segítségével kezdték keresni az erőszakos elhurcolókat.

szemszab
Fotó: Police.hu

A beszerzett információk alapján a nyomozók megtudták a menekülő gépkocsi forgalmi rendszámát, amelyet végül a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberei azonosítottak közel két órával az eset után. Az autót az M0-ás és az M3-as autópálya csomópontjánál állították állították meg, és az igazoltatás során a budapesti rendőrök a személygépkocsiban meglátták a sértettet, akit biztonságba helyeztek, a 18 éves L. Zsoltot, a 19 éves H. Lászlót, a 21 éves M. Gyulát, a 23 éves B. Dzsenifert és a 40 éves R. S.-t pedig elfogták. Őket a Debreceni Rendőrkapitányságon állították elő és elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették a társaságot. A támadók közül négyen budapestiek, egyikük pedig siófoki.

n3814939
Fotó: Police.hu

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 29 éves nagykátai sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség egyéb, a személyazonosságára vonatkozó adatot nem osztott meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a három férfival és két nővel szemben személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat a nyomozást.