33 milliót rabolt az álrendőr egy irodából, 15 évet is kaphat

2016.07.27. 09:12

Jelentős értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy 41 éves férfi ellen, aki a vád szerint még 2009-ben magát rendőrnek kiadva egy fővárosi könyvelőirodából 33 millió forintot rabolt el.

A férfi egyenruhában, az oldalán pisztolytáskában egy fegyvernek látszó tárggyal megjelent a XIII. kerületi irodában, és azt mondta, hogy egy lopás miatt tett bejelentést kell ellenőriznie. Az ott dolgozók közölték, hogy ők nem hívtak rendőrt, nem volt lopás náluk. A férfi azt válaszolta, hogy neki akkor is körül kell néznie, majd a két nőt igazoltatta.

Az egyikük felszólította a férfit, hogy ő is igazolja magát, aki erre ideges lett, megragadta a nőt, leültette egy székre, majd a kezeit a háta mögött gyorskötözővel összekötözte. Ezután dulakodni kezdtek, majd a férfi a másik nőt is megkötözte, bement az iroda hátsó szobájába, az ott tartott készpénzt és pénzkazettát elvette, majd távozott.

33 millió forintot lopott.

A jelenleg más miatt börtönben lévő férfival szemben a kerületi ügyészség jelentős értékre elkövetett rablás bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat, és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A büntetés felső határa a vádlott többszörösen büntetett előélete miatt 15 évig terjedő szabadságvesztés.