Többórás sorok a határnál

2016.07.31. 14:22

A szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt jelentős torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, írta az MTI.

Mindkét átkelő teljes kapacitással üzemel, szombaton Röszkénél 33 ezer, Csanádpalotánál pedig 38 ezer utas lépett ki Szerbia, illetve Románia irányába. A rendőrök szükség esetén szakaszosan a Szerbia irányába tartó forgalmat Tompa felé, a Románia irányába közlekedőket Nagylak közúti határátkelőhelyre terelik.

A gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. A Romániába utazok választhatják a folyamatosan működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Torlódik a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson is, ahol vasárnap délben a kilépő személygépkocsinak már négy, az autóbuszoknak pedig három órát kellett várniuk. A tájékoztatás szerint kisebb várakozás alakult ki a belépő személyautó-forgalomban is, az Ukrajna felől érkezőknek 45 percet kellett várniuk az átkelésre.