Eljárás indult a kutyapártosok ellen legutóbbi városszépítő akciójuk után

2016.08.01. 19:18 Módosítva: 2016.08.01. 20:59

Eljárás indult a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái ellen, miután a Dob utcán festegettek, és valaki rájuk hívta a rendőröket - ez derül ki a viccpárt hétfői Facebook-bejegyzéséből, amelyek tartalmát részben a rendőrség is megerősítette. 

A Kétfarkú az utóbbi időben több városszépítő akciót is végrehajtott, többek között repedezett aszfaltot, körúti padokat festettek színesre, vagy éppen esőállóvá tették a dizájnos, de praktikusnak nem nevezhető 8. kerületi buszmegállókat. Ebbe a sorba illeszkedett a legutóbbi festés is a Dob utcában, aminek rendőri közbelépés vetett véget a párt bejegyzése szerint. 

Az aktivisták adatait felvették, de aztán állításuk szerint végül abban maradtak a lakossági bejelentés nyomán kiérkező járőrökkel, hogy most még nem indul eljárás, maximum akkor, ha még egyszer kihívják őket ugyanezért. Erre a kutyapártosok abbahagyták a festegetést, és elmentek, ennek ellenére egy kis idő elteltével azt vették észre, civil ruhás rendőrök jelentek meg a környékbeli kocsmákban, akik felőlük érdeklődtek, később pedig helyszínelők is felbukkantak a festékmintákért. A bejegyzésben azt írják, azóta megtudták, mégiscsak indult ellenük szabálysértési eljárás. 

Az üggyel kapcsolatban küldtünk kérdéseket az ORFK-nak is, akik közölték: valóban eljárás indult "ismeretlen tettesek ellen rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt". A rendőrség válaszában tagadta a kutyapártosok állítását, miszerint a rendőrök azt ígérték, nem indul eljárás, ha abbahagyják az aszfaltra festést.