Nagyon bizarr garázdaság miatt nyomoznak Terézvárosban

2016.08.03. 11:05

Garázdaság vétsége miatt indított eljárást a rendőrség az ellen az ismeretlen férfi ellen, akit rögzített a térfigyelő kamera, ahogy a Király utca és a Nagymező utca sarkán minden előzetes szóváltás nélkül megüt egy járókelőt.

Keresik a rendőrök a bántalmazót

  A Police.hu-ra szerdán kikerült felvétel még áprilisban készült. A rendőrség írásos válaszában közölte: a rendőrség már aznap intézkedett.

„2016. április 19-én délután egy sérült személyhez kértek intézkedést. A rendőr a helyszínre 14 óra 15 perckor érkezett és biztonsági intézkedés keretében intézkedett a személy orvosi ellátásáról.”

Mivel könnyű testi sértés gyanújáról volt szó, a Pesti Közpotni Kerületi Bíróság volt illetékes abban, hogy eljárást indítson. Ezt május 25-én rendelték el.

A felvételeket most azért hozták nyilvánosságra, mert „az eljárás során az adatgyűjtések és a bevezetett nyomozati cselekmények nem vezettek eredményre”, így a BRFK a lakosság segítségét kéri.

A sértettről a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem nyilatkozott.

A rendőrség várja lakosság segítségét

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.