Egy látássérült férfit raboltak ki egy budai buszmegállóban

2016.08.05. 10:52

2015. szeptember elsején este egy második kerületi buszmegállóban két férfi le akarta rántani egy látássérült férfi válláról annak táskáját. Miután ezt nem sikerült, dulakodni kezdtek, a buszra váró férfit a földre rántották és végül elvették táskáját, amelyben benne volt a látássérült férfi lakcímét is tartalmazó személyes iratai, lakáskulcsa, mobiltelefonja és némi készpénz.

A támadók egy óra múlva megjelentek a férfi lakásán és a kulccsal megpróbáltak a lakásba is bejutni, hogy onnan további dolgokat vigyenek el. A férfi fia azonban megzavarta őket, így végül elhagyták a helyszínt.

A rendőrség végül elfogta a 30 illetve 31 éves támadókat, akik egészen a vádemelésig előzetes letartóztatásban maradtak. A vád ellenük: a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és lopás bűntett kísérlete.

A két férfival szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tételének felső határa egyiküknél 15 évig, illetve a másik vádlott esetében – aki erőszakos többszörös visszaesőnek minősül – 20 évig terjedő szabadságvesztés.