Egy másik bukott fideszes ütötte ki a munkát kereső volt polgármestert

2016.08.07. 18:44

Továbbra is a Klik alkalmazásában van Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján volt fideszes polgármestere, csak a tankerületi vezetői megbízatását vonták vissza - közölte az Indexszel az oktatási államtitkárság.

Azért kerestük meg a minisztériumot, mert Székyné, aki a polgármesteri bukása után a Klik tankerületi igazgatója lett, pénteken ezt írta ki a Facebookra: "három diplomával 35 év közalkalmazotti/közszolgálati jogviszonnyal munkát keresek."

Az oktatási államtitkárság közölte, hogy "Székynét nem rúgták ki, vezetői megbízatását visszavonták. Továbbra is a Klik alkalmazásában áll". Az államtitkárság azt is elárulta, hogy Simon Tibor lett az új tankerületi igazgató. Simon Tibor volt az idén februárban a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelöltje az időközi választáson. Simon tehát másodszor üti ki a helyéről Székynét. Simon ugyanis februárban kikapott az MSZP-től.

Az államtitkárság a váltást így indokolta: "nem pályáztatásos, hanem "többkörös" kiválasztás alapján született meg a végső döntés a tankerület vezetőjének választásával kapcsolatban".

Székyné Sztrémi Melinda 2014-ig volt Salgótarján polgármestere. 2006-ban nyert először a baloldalinak elkönyvelt városban, majd 2010-ben ismét győzött és parlamenti képviselőnek is megválasztották. 2014-ben viszont az MSZP visszavette a várost, néhány szavazattal legyőzte őt Dóra Ottó.