Talpig farmerben nyomulnak hamarosan a magyar mozdonyvezetők

2016.08.08. 12:25

Új, talpig formaruhákat kapnak a MÁV mozdonyvezetői, amiket már el is kezdett kiosztani a dolgozóinak a cég. Az új kollekció a vasúttársaság arculatváltásának a része. A jövőben vagy talpig '70-es években vagy ingpóló-rövidnadrág kombinációban feszíthetnek majd a masiniszták.

A MÁV-felvarrós farmerdzsekihez hasonlóan indigókék nadrág is jár, ennek a 98 százaléka pamut és 2 százaléka elasztán. Jó hír a 40 fokban is dolgozóknak, hogy lesz egyenruha a meleg időhöz is, méghozzá egy szimpla farmer rövidnadrág és sötétkék ingpóló. A női dolgozók női nadrágot, szoknyát, rövid illetve hosszú ujjú blúzt is kapnak a munkakörüktől függően. A készlet része továbbá a zakó, a szövetmellény és a rövid, illetve hosszú ujjú ing a férfiaknak, de ez nem hangzik annyira izgalmasan, mint a talpig farmer uniformis. Természetesen tányérsapkát is kapnak a dolgozók, méghozzá kék és vörös színben.

Nem csak a melegre, hanem minden időjárási viszonyra is gondoltak a MÁV-nál, az előbb felsoroltak mellett esőköpenyt és télikabátot is kapnak a dolgozók, előbbit már most kiosztják, utóbbit pedig szeptemberben.

A MÁV közleménye szerint az új kollekciót főleg azok hordják majd, akik közvetlen kapcsolatba is kerülnek az utasokkal, így ha valaki talpig farmerbe öltözött embert lát a vonaton, akkor az jó eséllyel egy kalauz vagy mozdonyvezető lesz, de a pénztárosok, forgalmi szolgálattevők, váltókezelők, térfőnökök és ügyeletes tisztek is kapnak az új ruhákból.