Rogán-ügyben elég nehéz bekerülni az MTI-be

2016.08.10. 21:48

A Jobbik közleményben háborog azon, hogy szerdán kétszer is lepattantak az MTI-ről a Rogán Antalt és a Javelin Ltd.-t érintő offshore ügyben.

A párt azt írta, előbb Volner János alelnök tartott sajtótájékoztatót, de arról az MTI nem tudósított. Aztán közleményt adott ki a Jobbik, ami a sajtótájékoztató anyagát tartalmazza, és kérdéseket is feltesz a miniszternek, mint például:

  • Vajon a véletlen műve, hogy Rogán Antal és barátai körében ismét offshore cégeket találunk?
  • Vajon véletlen-e, hogy a Fidesznek még a rezsicsökkentést is sikerült úgy levezényelnie, hogy azon a politikusaik és feltaláló barátaik nyerészkedjenek?
  • Vajon véletlen-e, hogy a Fidesz maffiakormányának működésére naponta újabb és újabb bizonyítékot találunk a tényfeltáró újságírás és a politikusi kutakodás eredményeképp?

A közleményt az MTI nem tette közzé az OS-ben (Országos Sajtószolgálat, itt nem a hírérték számít, hanem közlemények kiadására szolgál), a Jobbik nyilvánosságra hozta az állami hírügynökség érvelését:

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. jogászának álláspontja szerint az önök közleményében – kérdések formájában ugyan – olyan állítások szerepelnek, amelyeknek valóságát nem lehet bizonyítani, így okkal feltételezhető hogy a közlemény megjelentetésével a Ptk. 2:45. szakaszában meghatározottak szerint jó hírnév sérelmét valósítanánk meg valótlan tény híresztelésével. Álláspontunk a kialakult bírói gyakorlatot tükrözi.

Mit ír saját magáról az OS?

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős. (via)