Lázár János jóval szerényebb összegért bérel irodát, mint beosztottja

2016.08.12. 09:58 Módosítva: 2016.08.12. 09:58

Minden parlamenti képviselő kedvére bérelhet irodát a munkája elvégzéséhez, annak költségei az Országgyűlés Hivatalát terhelik. A keretösszeg rezsivel együtt havi 373 939 forint. Mint arról a Bors beszámol: a parlament honlapja közzétette, hogy melyik képviselő mennyiért bérel irodát választókerületében, illetve ha listás képviselő, bárhol az országban. 

A képviselők többsége nem nagyon feszegeti a rendelkezésre álló összeg felső határát. A legszerényebbek között a fideszes Tiffán Zsolt havi 30 ezer forintért bérel irodát. Érdekesség azonban, hogy míg Lázár János havi 99 ezer forintos irodával is beéri, addig beosztottja, a szintén fideszes Nyitrai Zsolt miniszteri biztos már maximálisan kihasználja a keretösszeget. Vele tart még két másik fideszes is, Csizi Péter korjegyző és Hoppál Péter államtitkár, akik szintén forintra pontosan kimerítik a keretet. Simicskó István honvédelmi minisztert keményen  megtakarított, havi 1994 forint választja el a maximális összegtől, miniszterek között azonban még így is rekorder, maga mögé utasítva Seszták Miklóst, a fejlesztési tárca vezetőjét, aki 259 ezer forintba kerül az Országgyűlés Hivatalának. 

A cikk szerint az LMP-s Sallai Róbert Benedek havi 55 ezerért, a jobbikos Dúró Dóra 176 ezerért, az MSZP-s Demeter Márta pedig 174 ezerért bérel irodát.