Hétfőre viharok miatt adtak ki riasztást

2016.08.14. 23:38 Módosítva: 2016.08.15. 00:26

Az OMSZ riasztása szerint hétfőn eleinte az északkeleti határvidéken, majd az éjszaka további részében a reggeli órákig az ország északi felében helyenként valószínű zivatar kialakulása. Zivatarban lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~20-25 mm) és szélerősödés (40-55 km/h) valószínű.

Hétfőn a reggeli óráktól az éjféli órákig szórványosan számíthatunk zivatarokra viharos (60-80 km/h) szél és lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-25 mm) csapadék kíséretében. A délutáni órákban kiemelten az Észak-Alföld térségében, illetve a Dunántúl nyugati és középső területein egy-gy helyen 80-90 km/h feletti széllökés, felhőszakadás (25-30mm <) és nagyobb méretű jég is kialakulhat. Hétfőn késő estétől a Dunántúl déli felén esetleg kiterjedtebb zivatartevékenység is kialakulhat, több helyen is társulhat hozzá felhőszakadás (30-35 mm-t meghaladó csapadék).

Hétfőn ezekben a megyékben lehet heves zivatarokra és/vagy felhőszakadásra számítani:

Untitled-1

Kedden eleinte a déli tájakon lehet még záporos az idő, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Észak felől csökkenni kezd a felhőzet, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar, a hőmérséklet 23-29 fok között alakul - írja az Időkép.hu.

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyos időre készülhetünk. Szerdán erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ekkor több, csütörtökön már kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Pénteken napos idő ígérkezik, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor, de a légmozgás a Dunántúlon már feltámad. Nemzeti ünnepünkön napos, de szeles időre van kilátás, az esti órákban zápor, zivatar északnyugaton lehet. A hőmérséklet általában 30 fok felett alakul majd.