Bezárta a lakásába a hajléktalan nőt, és pénzt követelt tőle

2016.08.19. 09:54

A Fővárosi Főügyészség emberrablás és szemérem elleni erőszak miatt vádat emelt azzal a 48 éves férfival szemben aki még 2012. augusztusában a VIII. kerületi, Práter utcai önkormányzati lakásába egy tudomása szerint is rendszeres jövedelemmel – nyugdíjjal – rendelkező hajléktalan nőt fogadott be.

Nem sokkal később a nő távozni szeretett volna a lakásból, amikor az ittas állapotban lévő vádlott közölte vele, hogy amíg nem fizeti ki az albérleti díjat nem mehet el. A nőt ököllel a fején és mellkasán megütötte, majd kigombolta a nadrágját és szexuális aktusra szólította fel, de a nő ennek ellenállt - közölte a főügyészség.

Erre a férfi a konyhából egy kést hozott és azzal fenyegette tovább albérlőjét, mikor megjelent a vádlott élettársa, és kicsavarta a férfi kezéből a kést. Nem sokkal később a vádlott és élettársa távoztak a lakásból, de a vádlott a sértettet a lakásba bezárta, és közölte vele, hogy nem mehet sehová, sőt, megöli, ha nem fizet neki, vagy segítséget kér.

Másnap reggel a vádlott a sértettet elvitte egy VIII. kerületi bankfiókba ahol pénzt vetetett fel vele és miután azt megkapta csak utána engedte el őt, aki ezután a lakásból kiköltözött, majd feljelentést tett. A már korábban minősített emberölés miatt büntetett, visszaesőként vádolt férfi jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel akár 12 évet is kaphat.