18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuálisan alázták a gólyákat a BCE gólyatáborában

2016.08.21. 13:47

A fiúknak mackósajtot kellett egymás fenekébe dugni és onnan kinyalni, a lányoknak pedig fiúk lába közé szorított pálinkásüveg nyakát kellett bekapni - ilyen feladatokkal alázták a gólyákat a Budapesti Corvinus Egyetem  budai campusának gólyatáborában, még 2014-ben, amelyről a Vs.hu ír.

A BCE volt karjai, amelyek azóta átkerültek a Szent István Egyetemhez, hagyományosan az egyetemhez tartozó szarvasi arborétum területén tartják a gólyatáboraikat, amelyeket a hallgatói önkormányzat szervez. Itt volt az a két évvel ezelőtti gólyatábor is,  ahol a környezetgazdálkodási agrármérnök, kertészmérnök és biomérnök gólyáknak többek között a fent leírt feladatokat kellett elvégezniük a csapatépítés jegyében. Ahogy az a hallgatók és dolgozók leírásaiból kiderült, a csapatok nem tudták előre, hogy a gólyatábor második éjszakáján milyen feladatokat kell majd végrehajtaniuk,a feladatok végrehajtását viszont elvárták a szervezők. 

A BCE vezetése a Vs.hu kérdésére azt mondta, értesültek az ügyről és kivizsgálták az ügyet és megtették a szükséges intézkedéseket. Ezek az intézkedések viszont nem voltak olyan szigorúak, a tábor két érintett szervezőjét eltiltották attól, hogy több gólyatábort szervezzen, egyikük pedig lemondott a hökös tisztségéről. Fegyelmi eljárás viszont nem indult, mert ahogy a BCE közölte

fegyelmi eljárás megindítását nem tartották indokoltnak tekintettel arra, hogy a gólyatábori vetélkedőn való részvétel önkéntes volt, nem történt kényszerítés.

A BCE egyetemi hallgatói önkormányzatának akkori alelnöke, Kaizinger Tamás az esetről csak annyit mondott, hogy a hallgatói önkormányzathoz közvetlenül nem érkezett panasz, viszont ő is azt hallotta, hogy a szarvasi gólyatáborban történtek olyan dolgok, amik megalázóak lehettek az érintettek számára. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport