Bayer Zsolt nem ír több trágár és durva politikai publicisztikát

2016.08.26. 15:00

Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állította Bayer Zsolt a Mandinernek adott pénteki nagyinterjúban.

A lovagkereszttel kitüntetett újságíró azt mondta, itt az ideje, hogy felnőjön a kitüntetéssel járó felelősséghez. Előtte azonban beavatta az olvasókat a legvaskosabb bayeri szidalmak hátterébe, és beszélt a zsidósághoz való viszonyáról.

Bayer először vallott felmenői múltjáról, nyilas, majd III/III-as nagyapjáról. Az is kiderült, hogy a Fidesz-alapító publicistának 1988-ban egyáltalán nem olyan ország lebegett a szeme előtt, amilyet 2016-ban maga körül lát. Bayer szerint ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Kíváncsi arra, mire jut majd az újabb nemzedék, de nincsenek illúziói. 

A nemrég óriási botrányt kavart lovagkeresztjéről azt mondta, nagy divatja van most újságírói körökben elbagatellizálni ezt a kitüntetést, de ő megilletődött, amikor megkapta, és becsben tartja, jó érzéssel tölti el. Azt is elmondta, hogy egy magas rangú barátja (aki nem Semjén Zsolt), elmondta neki, hogy ugye tudja, hogy nem a trágárságért kapta a kitüntetést. "Igaza van ugyanis. Amit írt, megszívlelendő" - mondta.

De a többit olvassa el itt, akit érdekel.