Szeszélyes hétkezdés után jövő hétvégére visszatér a kánikula

2016.08.28. 15:34

Hidegfronttal indulunk neki a hétnek, de néhány nap múlva ismét visszatér a meleg, száraz idő 30 fok körüli nappalokkal - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. 

Hétfőn az ország délkeleti felén továbbra is sok napsütésre lehet számítani, északnyugaton, majd a Dunántúlon viszont egyre nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Estig várhatóan eléri a Nagykanizsa - Budapest vonalat a csapadék, több észak-nyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak hétfőre felhőszakadás veszélye miatt. A viharokat erős szél kíséri, a legalacsonyabb hőmérséklet 12-18 fok, a legmagasabb 27-33 fok lesz. 

Kedden napközben elszórtan várható zápor, néhol viharos széllökésekkel. Délután a Dunántúlon már alapvetően napos lesz az idő, csak a Duna-Tisza közén maradhat tartósan felhős az ég. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet, napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerda, a meteorológiai nyár utolsó napja várhatóan szintén szelet hoz majd, de legalább száraz lesz az idő sok napsütéssel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között valószínű, a nappali maximumok pedig várhatóan 25-28 fok között alakulnak.

Szeptember első napjaiban, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban már akár 10 fok alá is hűlhet a levegő, de napközben nyárias idő lesz akár 30 fok feletti hőmérséklettel.