Akaratuk ellenére nevezték ki az új igazgatót, tüntetnek a szegedi gimnázium diákjai

2016.08.29. 08:39

A Délmagyar úgy tudja, hogy kedd délutánra demonstrációt hirdettek a szegedi Deák Ferenc Gimnázium diákjai, akik az ellen tiltakoznak, hogy olyan igazgatót neveztek ki a fejük fölé, akit a tantestület a legkevésbé támogatott.

1381569 550578938353586 1102265582 n
Fotó: Deák Ferenc Gimnázium

A gimnázium élére augusztus elején neveztek ki egy évre új igazgatót, miután az iskola vezetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították. A posztra hárman adtak be pályázatot, a korábbi igazgató, Kis Gábor, Gáspár Róbert angoltanár és Faragó Klára, a Kisteleki Tankerület igazgatója - végül őt nevezték ki, de mindössze csak egy évre.

Faragó pályázatát ugyanakkor a 76 fős tantestületből csak hárman támogatták, a személyét pedig csak egy ember. A külsős pályázó a kéttannyelvű gimnáziumban egyébként azt a focitagozatot fejlesztette volna, amit már kétszer szerettek volna megszüntetni, mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A tüntetés szervezői azt írják az esemény Facebook-oldalán, hogy

az oktatói - dolgozói kollektíva legkevesebb támogatását élvező jelölt egyéves megbízást kapott az iskola vezetésére. Szeretnénk kifejezni, hogy a tanáraink véleménye fontos számunkra, ezért hívunk minden deákos diákot, tanárt, hozzátartozót a szolidaritás kockás szalagjainak kitűzésére a Deák lépcsősorához.