Keleti mese és keleties nagyotmondás – Lázár kommentálta Orbán Ráhel bahreini útját

2016.09.01. 15:11

Lázár Jánostól a csütörtök délutáni kormányinfón kérdezte meg a Népszabadság, hogy mi az álláspontja Orbán Ráhel bahreini útjáról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre azt mondta, magánutakról nincsenek információi a magyar kormánynak, ő is csak most hallott az egészről a sajtóból.

Szerinte annyi történt, hogy „miniszterelnök urat elismerés övezi nyugaton és keleten is. Keleten az a szokás, hogy ha értesülnek arról, hogy ott van egy miniszterelnök családtagja, akkor meghívják.” Hogy Garamvölgyi Balázs miért volt akkor ott, arra azt mondta, hivatalos épületbe hívták be Orbán Ráheléket, ezért lehetett jelen a konzul. 

Ami pedig a látogatásról kiadott helyi közleményt illeti, arról Lázár azt mondta: „Volt ott egy kis dicsekvés, hogy ott járt. Keleti mese és keleties nagyotmondás, ennyit tudok erről mondani.”

„Fontosnak tartották elmondani, hogy olyan fontosak, hogy Orbán felesége ott járt. Legyen velük nagyvonalú” – mondta Lázár, aki szerint a miniszterelnökre nézve hízelgő, hogy azt gondolják, ilyen csinos és fiatal felesége van. „Persze az van, de ez egy másik opció” – tette hozzá gyorsan Lázár.