A postaládánkba is beköltözik a kvótanépszavazás

2016.09.01. 15:44
A kormány a Facebook-oldalán mutatta be a népszavazási kisokost, amely praktikus információkat és propagandát egyaránt tartalmaz majd.

A poszt szerint a minden magyar háztartásba szánt kiadvány "bemutatja a brüsszeli kényszerbetelepítési tervek legfontosabb összefüggéseit", emellett fontos gyakorlati tudnivalókat tartalmaz a szavazás menetéről.

A kiadványban egyebek között felhívják a figyelmet arra, hogy aki a szavazás napján nem a lakóhelyén tartózkodik, kérheti, hogy egy másik magyarországi településen vagy valamelyik külképviseleten szavazhasson, és ismertetik ennek a feltételeit is. 

A kormány Facebook-posztjában hangsúlyozzák: "az október 2-i népszavazás Magyarország jövőjéről szól, és arról, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket és kultúránkat", a füzetke címlapján pedig az "Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!" felhívás olvasható.

Bemutatós plakáttal kampányol a bojkott mellett három ellenzéki párt

Csütörtökön jelentette be a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), az Együtt - a Korszakváltók Pártja és a Párbeszéd Magyarországért, hogy bojkottálják az október 2-ai népszavazást. Bokros Lajos, Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely bemutatták a kinyújtott középső ujjal kampányoló plakátokat is, melyekből 300-400 lesz majd látható a köztereken.

A Fidesz frakció reagálásában "útszélinek" nevezte a plakátok stílusát: "Mind az üzenet, mind a képen bemutatott obszcén gesztus mélyen megsérti azokat a magyar embereket, akik felelősséget éreznek az ország sorsa iránt. Méltatlan magatartás ez egy felelős politikai erőtől."