Orbán Viktor üzente: nem áll kapcsolatban Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival

2016.09.05. 15:27

Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival? - kérdezte Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője Orbán Viktortól. Az Együtt politikusa például azt feszegette, hogy Orbán vagy valamelyik családtagja járt-e a felcsúti polgármester horvátországi vagy alcsútdobozi nyaralójában.

Szabó írásban nyújtotta be a kérdést, amelyre 15 napon belül válaszolnia kellett a miniszterelnöknek. A határidő pénteken lejárt, de a válasz csak most került fel a parlament honlapjára. A választ nem Orbán Viktor, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba jegyzi, aki alaposan kioktatja Szabót.

írásbeli kérdésének címe hadilábon áll a magyar nyelv szabályaival.

Dömötör szerint ugyanis "természetesen a miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem".

Dömötör azt írta, hogy a miniszterelnök 1990 óta parlamenti képviselő, "26 éve minden ezzel járó kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz.

Következésképpen semmilyen titkolnivalója nincsen, az élete egy nyitott könyv a magyar választópolgárok előtt.

Az államtitkár azt írta, hogy minden, ami Orbán vagyonnyilatkozatában áll, "az teljes mértékben megfelel a valóságnak. Bármi egyéb csak pletyka, feltételezés vagy politikai érdekek által vezérelt üres vádaskodás".

Szabó a kérdésben megjegyezte, hogy Mészáros Lőrinc beperelte az Együttet, miután a párt több közleményében is Orbán "strómanjának, vagyonkezelőjének" titulálta a felcsúti polgármestert. Dömötör erre azt írta, hogy "az Ön pártjának peres vitái nem tartoznak ránk".