Több száz tonna hulladék ég Oroszlány mellett

2016.09.11. 14:04

Kigyulladt egy négyezer tonnás hulladéktároló egy része a Vértesi Erőmű telephelyén, Oroszlány közelében - írja az MTI. A kommunális hulladék oltásán 11 tűzoltó, 3 fecskendő és több munkagép dolgozik péntek óta, az izzó hulladék 70 százalékát vasárnapra már eloltották.

A parázsló, nem nyílt lánggal égő kommunális hulladékot folyamatosan hordják ki a csarnokból, amelyet éppúgy nem veszélyeztet az izzó hulladék, ahogyan a lakosságot sem – közölte az Indexszel Káli Sándor, megjegyezve, hogy az oltásban részvevők az elhárítás közben légzőkészülékben dolgoznak. A Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettesének tájékoztatása szerint a füst mellett inkább vízgőz látható távolról, mérgező gáz nem hagyta el az erőmű területét. Öngyulladással izzhatott fel a hulladék, de az okok felderítése még folyamatban van.  

A tűzoltó alezredes reményei szerint hétfőre sikerül kihordani és eloltani a hulladékot, amely már aprítva, darálva volt, épp azért, hogy a hulladékégetőben hatékonyan éghessen. Most ezt a hulladékot kellett kihordani –  ezért lakosság a környéken kellemetlen szagot érezhet – és apránként vízzel átmosva eloltani. Innen a jelentős vízgőzmennyiség, amely messziről is látszik. A hulladék ezután minden bizonnyal ugyanúgy a hulladékégetőbe kerülhet.