Megszavazták az önkormányzati lakást az ellenzéki képviselőnek, de másnap visszamondta

2016.09.12. 10:59 Módosítva: 2016.09.12. 11:30

Szeptember elején szokatlan eseménysor játszódott le Budapesten a IX. kerületi önkormányzatban. Az egyik legaktívabb ellenzéki képviselő bérlakást igényelt az önkormányzattól, a fideszes többségű közgyűlés megszavazta neki, másnap azonban a képviselő elállt a lehetőségtől. 

Baranyi Krisztina az Együtt helyi politikusa, ő duzzasztotta országos méretűvé az Illatos úti vegyi szennyezés ügyét, amelyben végül a kormánynak kellett rendet tennie. A politikus más ügyekben is látványosan szembe szállt a ferencvárosi Fidesszel, rendszeresen kritizálja nyilvánosan a polgármestert, Bácskai Jánost. 

Épp ezért meglepő, hogy kormánypárti és ellenzéki képviselők együttesen megszavazták Baranyinak, hogy önkormányzati bérlakáshoz jusson. A politikus azért nyújtott be kérelmet az önkormányzathoz, mert a főbérlőjük egyik napról a másikra 70 ezer forinttal megemelte a bérleményük havidíját, amiről azt hitte, hogy három gyerek mellett nem fogják tudni kigazdálkodni. 

De hiába a Baranyi számára pozitívnak tűnő fejlemény, a politikus másnap levelet írt a polgármesternek, hogy mégsem kell neki a lakás. Megkérdeztük Baranyit a visszalépés okáról, aki annyit mondott, hogy nem dorgálták meg párttársai, családon belül döntötték el, hogy inkább nem élnek a lehetőséggel, hanem kifizetik a megemelt bérleti díjat.