Megsegíti a kormány Mészáros Lőrinc új beruházását

2016.09.13. 19:01 Módosítva: 2016.09.13. 19:01

Kiemelt üggyé nyilvánítja a kormány a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó üzem beruházását, írja a Napi.hu.

A kiemelt jelleg a következő előnyökhöz juttatja a felcsúti polgármester cégét:

  • rövidített engedélyezési határidők.
  • nem kell beszerezni az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt.
  • nem kell lefolytatni a településképi véleményezési eljárást.
  • nincs szükség településképi bejelentési eljárásra sem.

A kormány azzal indokolta a segítséget, hogy ezzel hozzájárul a több mint 26 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához. A fejlesztés eredményeként a búzakeményítő gyárban 250 új munkahely jön létre.

A beruházást a Visonta Projekt Kft. hajtja végre. A Céginfo.hu adatai szerint a társaságot 100 millió forint jegyzett tőkével tavaly alapította a Mészáros és Mészáros Kft. valamint a tiszakécskei Duna Aszfalt kft.

Van, aki kegyvesztett lett

A rendelettervezet egyúttal hatályon kívül helyezi azt a 2013. novemberi kormányrendeletet, amely ugyan itt az MT-WHEAT Búzafeldolgozó Kft. beruházását nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek.

Ez a cég 2013-ban alakult 3 millió forint jegyzett tőkével. Tulajdonosa az OPM-Agrár Vagyonkezelő Zrt. Ez utóbbi társaság alapítói a Műszertechnika Holding Zrt., valamint Ostyán Ákos és Vincze Zoltán voltak. A Céginfo.hu szerint a jelenlegi tulajdonos Forgó Ferenc.