Elég zavaros a turistákat verő taxisok története

2016.09.15. 11:39

Az Origo rendőrségi és saját információk alapján rekonstruálta, mi vezetett ahhoz, hogy a múlt hétvégén külföldi turistákat vertek meg taxisok. Eszerint egy amerikai pár a bulinegyedben szórakozott, majd már kevésbé józanul, taxit fogtak. Szerencsétlenségükre egy hiéna taxist. Amikor menet közben észrevették, hogy a taxióra ezresével pörög, a pár tiltakozásul kiszállt a kocsiból anélkül, hogy bármennyit is fizettek volna a fuvarért. 

Ezután leintettek egy másik taxit. Mivel a sofőrnek nem tudták elmagyarázni, merre akarnak menni, a taxis odaadta nekik a telefonját, hogy azon üssék be a címet. Ekkor a pár észrevette, hogy már nagyon közel vannak a célhoz, ezért inkább kiszálltak a kocsiból, viszont a taxis telefonja a pár női tagjánál maradt. A turisták szaladni kezdtek (a telefonnal a kezükben), mire a taxis ki akarta venni a nő kezéből a telefonját, erre a nő barátja a férfi kezére csapott, és tovább futottak, a telefon viszont náluk maradt. Még ezután is leintettek egy újabb taxit, a hoppon maradt taxis viszont riasztotta a kollégáit, a telefont pedig a GPS alapján megtalálták, ahogy a turistákat is, és nekik estek. A telefon tulajdonosának a segítségére sietett és a bántalmazásban részt vett az a hiéna taxis is, akinek a kocsijába először szálltak be az amerikaiak.

A kiérkező rendőrök már csak a két összevert turistát és a segítségükre siető autóst találták a helyszínen – az amerikaiakat bekísérték a zuglói kapitányságra, de csak a férfit tudták tanúként meghallgatni, barátnője nem akart együttműködni a rendőrökkel.