Elszabadult egy mozdony Ferencvárosnál

2016.09.17. 17:44

Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya Ferencvárosnál. A MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklatták – írja a Mávinformra hivatkozva az MTI.

A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.

Peiper Károly szóvivő szerint a mozdonyban nem volt senki. Nem volt balesetveszély, személyi sérülés sem történt. Az forgalmisták észlelték az elszabadult mozdonyt, majd 2-3 kilométeren keresztül kísérték, és közben átállították a váltókat. A mozdonyt végül Soroksárnál siklatták ki.

A Mávinform közleménye szerint

  • szombaton 11 óra 15 perctől, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig;
  • a Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán – várhatóan vasárnap délelőttig – pótlóbuszok szállítják az utasokat;
  • a kelebiai vonal nemzetközi járatait Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják.