Fáj a feje, szédül, ingadozik a vérnyomása? Ne csodálkozzon!

K EPA20160909047
2016.09.19. 09:39

A magasban kissé hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A különösen érzékenyek hidegfront jellegű hatást tapasztalhatnak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Nőhet a reakció idő

- olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzésében. Bizony, sok ember szervezetét megviseli, hogy míg a múlt hét közepén még 30 fok volt, pár nap alatt 10 fokot csökken a hőmérséklet. A héten például örülhetünk, ha 20 fokig felkúszik a hőmérő higanyszála.

De nézzük részletesen, mit jósol az OMSZ:

  • hétfőn délutántól a déli országrészben várható több csapadék, ott eső, zápor, máshol zápor, zivatar valószínű. Napközben 17-23 fokot mérhetünk, délen lesz a leghűvösebb.
  • kedden felszakadozik a felhőzet, napközben már csak kevés helyen lehet eső, zápor, több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani (16-21 fok).
  • szerdán tovább csökken a hajnali hőmérséklet, már csak 6-12 fok valószínű, és a változóan felhős, napos idő mellett is csak 15-19 fokra melegszik fel a levegő. 
  • csütörtökön helyenként kialakulhat záporeső, a felhők mögül néhol kikandikál majd a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15-19 fok lesz.
  • pénteken marad a felhős, napos, néhol záporos idő. A hajnali 4-9 fokról napközben 17-21 fokra melegszik az idő.
  • a mostani előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló időre számíthatunk, csak helyenként fordulhat elő csapadék, 16-21 fok várható.