Ötven nőt futtatott bécsi bordélyokban a nógrádi pár

2016.09.20. 20:01

Egy 47 éves férfi és 26 éves nő társa 2010-től négy stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol mintegy ötven - többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott - nőt foglalkoztattak prostituáltként, írja a police.hu.

A páros az áldozatok által megkeresett pénz felét elvette és azt részben autók, ékszerek vásárlására, családi házaik felújítására fordította.

A rendőr-főkapitányság az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2015. július 7-én fogta el a tari párost.

Az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el őket

A külföldi ingatlanokat és ott lévő személyeket ellenőrzés alá vonták, a gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatások alkalmával a nyomozók személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket találtak és foglaltak le, továbbá több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága prostitúció elősegítése bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, amit a napokban befejezett és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Pásztói Járási Ügyészségnek.