A Fidesz némája is közpénzből vehetett volna napkollektort a házára, de aztán megvilágosodott

2016.09.23. 10:26 Módosítva: 2016.09.23. 11:46

Lassan ott tartunk, hogy csak az a politikus nem telepített milliós állami támogatásból napkollektort a házára, aki nem akart. Áprilisban szúrta ki a Blikk, hogy egy 2012-es állami pályázaton öt fideszes politikus felesége kapott pénzt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy napelemeket szerelhessenek a házukra, ma pedig arról számolt be a lap, hogy Simonka György parlamenti képviselő neje három pályázaton is nyert összesen 2,4 millió forintot. 

A Németh Lászlóné miniszteri döntésével kiosztott támogatásokról szóló lista szerencsére még most is elérhető, ebből vettük észre, hogy akad még olyan képviselő, aki jól járt ezzel a pályázattal. Bíró Márk felesége,

Bíróné Wiltner Ivetta Ágnes is kapott 787 ezer forint közpénzt, hogy napkollektorokat telepítsen a férjével közös pásztói házukra. 

Bíró Márk neve onnan lehet ismerős, hogy ő az a fideszes képviselő, aki még egyszer sem szólalt fel a parlamentben, és állítólag aktív szerepe volt az öszödi beszéd kiszivárogtatásában. 

Bíró 2010 óta politizál a parlamentben, 2006 óta ő a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója, önéletrajza szerint nem rendelkezik érettségivel, és kormánypárti körökben nem titok, hogy Mengyi Roland és Simonka György jó barátja. 

Update: Cikkünk megjelenése után Bíró Márk telefonon jelezte, hogy a feleségével együtt indultak a pályázaton, de miután megnyerték, mégsem vette igénybe a támogatást, mert elmondása szerint "megvilágosodott". 

Nem régóta voltam még képviselő, a pályázat idején azt hittem, hogy rám ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy hétköznapi emberre. 

- mondta a politikus, aki elmondása szerint végül nemcsak az állami támogatástól állt el, hanem napkollektrot sem telepített a házára. Ha már telefonon elértük a képviselőt, megkérdeztük, miért nem szólalt még fel a parlamentben, íme a válasz:

Szerintem a munkát nem a felszólalásokban mérik a parlamentben. Sok ellenzéki van, akik folyamatosan beszélnek, de még egy törvényjavaslatukat sem fogadták el. Nekem már elfogadtak egyet, pedig meg sem szólaltam. Úgy is mondhatnám, hogy sok beszédnek sok az alja.