Arabul beszélő férfi rabolt Budapesten

2016.09.24. 19:12

A rendőrség eljárást folytat rablás, valamint rablási kísérlet gyanúja miatt egy 26 éves külföldi férfi ellen, aki 2014 júliusától oltalmazotti menekült-státusszal él Magyarországon, írja a rendőrség.

A férfi péntek este tíz körül a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült a motorháztetejére, és pénzt követelt a vezetőtől. Erre a sofőr unokatestvére az autóból kiszállt, hogy a külföldi férfit elzavarja, de az arabul beszélő férfi dulakodni kezdett vele, majd egy kést vett elő. Ezt meglátva az autóból kiszálló férfi elfutott, a támadó utána eredt, a sofőr pedig autóval kezdte követni őket, hogy segítsen az unokatestvérének. Ezt észrevette a támadó, és – a lassan guruló autó motorháztetejére vetve magát – a szélvédőbe vágta a nála lévő kést, majd elfutott.

10 perccel később ugyanaz a férfi, ugyanabban az utcában megállított egy járókelőt és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját. Amikor a sértett észrevette és visszakérte azt, dulakodtak, eközben a támadó többször megharapta azért, hogy a pénztárcát megtartsa. A férfi a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül a Nagyfuvaros utca közelében elfogták.

A 26 éves arabul beszélő férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.