Tölgyessy a népszavazásról: Orbán megütötte a főnyereményt

2016.09.27. 09:36

A Fidesz a vasárnapi kvótareferendumon is demonstrálhatja itthoni erőfölényét, emellett Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is erősítheti pozícióját – fejtette ki Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormánypárt óriási energiával mozgósít, míg a baloldali ellenzék meddő pozícióban van, beleesett az érvénytelenség csapdájába.

Az elemző szerint a Fidesz a baloldalnak vasárnap jelzi, hogy "csak szájalni tud", a kérdésben vele azonos álláspontot képviselő Jobbiknak pedig azt, hogy "mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok". Ezzel szerinte folytatódik az ellenzék vergődése.

Tölgyessy szerint a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom Európában, ezt pedig kampánnyal nem lehet megfordítani.

Tölgyessy Péter szerint másfél éve Orbán Viktor óriásit kockáztatott a menekültügyben hangoztatott álláspontjával, aztán megütötte a főnyereményt, most pedig szeretné hazavinni azt. "Nemcsak itthon arathatja le a győzelmet, hanem Európa egyik legerősebb miniszterelnökének is nevezheti magát" - véli az elemző.