Kormányhivatal: Önként jelentkezett a toborzásra a kismama

2016.09.29. 11:01

A Somogy megyei kormányhivatal közleményben reagált a Sonline.hu szerdai cikkére, ami szerint nyolc hónapos terhesen hívtak be rendőrségi határvadász-tájékoztatóra egy kaposvári kismamát.

A Blikk.hu idézi a tájékoztatót:

a kormányhivatal számtalan eszközzel segíti az álláskeresőket, ilyen lehetőség a határvadász toborzáson való részvétel is a közfoglalkoztatottak részére. A tájékoztatókra való meghívás minden esetben postai úton történik, a megjelenés önkéntes és nem kötelező.

Szerintük a nő szavait kiforgatták egy korábbi interjúban, így keletkezett a téves hír.

A határvadász századokba szeptember elsejétől toborozzák a fiatalokat a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási osztályainak, a pályaorientációs iskoláknak a bevonásával, és elsősorban a közép- és felsőfokú végzettségű közmunkásokat keresik meg. A határvadászok 2+4 hónapos kiképzés után állnak szolgálatba.

Korábban a Kisalföld dokumentumokkal is bizonyította, hogy a honvédség nemre, kora és egészségi állapotra való tekintet nélkül hívja be a közmunkásokat, és a közmunkaprogramból való kirúgással zsarolja azokat, akik nem jelentkeznek „önként” szolgálatra.