Hiller: Nem rossz üzenet, hogy egy MSZMP KB-tag kapott posztot az MSZP-ben

2016.09.29. 12:53
Archív tévéfelvétel Barabás Jánosról.
Archív tévéfelvétel Barabás Jánosról.

Új elnökhelyetteseket választottak a hétvégén az MSZP választmányában, és mint a Mandiner.hu utánajárt: egyikük elég komoly állampárti múlttal rendelkezik.

A választmány elnökhelyettese lett ugyanis Barabás János, aki az MSZMP KB tagja és titkára volt 1989-ben, és ő volt az egyik vezetője 1982 és 1989 között az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályát. 

Barabás megválasztásáról megkérdeztük Hiller Istvánt, az MSZP választmányi elnökét, aki szerint nem rossz üzenet, hogy egy MSZMP KB-tagot választottak meg egy vezetői posztra.

Az lenne rossz üzent, ha nem tartjuk tiszteletben a demokratikus szavazást.

Szombaton ugyanis 8 jelölt közül választották meg a 7 helyettest, és nem is kézfeltartással, hanem elektronikusan. A nagyjából 100 ember ugyanis a teremben elhelyezett terminálokon adhatta le voksát - mondta Hiller. Ebből jött ki az, hogy Barabás az egyik befutó. A további elnökhelyettesek pedig ők lettek: Balogh Béla, Bernáth Attila, Dániel Mária Magdolna, Harangozó Gábor, Teleki László és Veres Gábor.

Barabás ugyanakkor nem először kap posztot az MSZP-ben. Volt ő már korábban választmányi elnökhelyettes, illetve a választmány stratégiai bizottságát is elnökölte - mondta Hiller. Jövő héten lesz feladatosztás, ekkor határoz arról Hiller, hogy melyik helyettese milyen munkát fog végezni a választmányban.