Gimnázium épül Veresegyházon

2016.09.30. 06:17

Hamarosan megkezdődik és jövő szeptemberig be is fejeződik Veresegyház első gimnáziumának építése, a kivitelezés költségeit fele-fele arányban az önkormányzat és a váci egyházmegye viseli, írja az MTI.

Pásztor Béla polgármester elmondta, hogy a négyosztályos gimnázium zöldmezős beruházásként a város északi részén kap helyet. Az épület tervei már elkészültek, a kivitelezőt azonban még nem választották ki.

A beruházás nettó 720 millió forintba kerül, ezt 50-50 százalékban a helyi önkormányzat és a váci katolikus egyházmegye állja, míg a berendezés, a felszerelés és a működtetés költségeit az egyház vállalta magára.

A polgármester tájékoztatása szerint a rohamosan gyarapodó településen ez lesz az első középiskola, építése az évről évre növekvő gyermeklétszám miatt vált halaszthatatlanná. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, és alig egy év alatt be is fejeződnek, hogy 2017 szeptemberében elindíthassák az első két osztályt.

A gimnázium nem csak helyből fogad majd tanulókat, de túljelentkezés esetén a veresegyházi fiataloké lesz az elsőbbség - jelezte Pásztor Béla.