Lázár elnézést kért Tarlóstól a mondatai miatt

2016.09.30. 20:09

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elnézést kér Tarlós István főpolgármestertől és a fővárostól, amiért csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva, nem pontosan fogalmazott a 3-as metró felújításához kapcsolódó közbeszerzésről - közölte a Miniszterelnökség.

A tárca azt írta, hogy néhány napja megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a felújítási munkálatokra vonatkozó ajánlattételi felhívás, amelynek értékelése, majd jogerős eredményhirdetése akár jövőre is áthúzódhat.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján a budapesti busztenderrel kapcsolatban egy kérdésre elmondta: a főváros által kiírt közbeszerzés jó néhány indulót kizárt, piacszűkítő és versenykorlátozó közbeszerzés volt, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság leállította a tendert, és most új közbeszerzést kell kiírni vagy javítani kell ezeket a hibákat. 

Reálisan jövő nyár előtt meg sem kezdődhet a metrófelújítás

- mondta.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a főváros a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni a 3-as metró felújításának esetleges csúszása miatt. Szerinte amit Lázár János elmondott,

abból gyakorlatilag semmi nem igaz,

minden okirat ezt bizonyítja.