Elfogták a Toldi moziban bombával fenyegetőző férfit

2016.10.01. 14:03

Péntek este éppen a díjátadó kezdődött volna a 2. Magyar Klipszemlén péntek este a budapesti Toldi Moziban, amikor rendőrök jelentek meg a helyszínen és arra szólították fel az ott lévőket, hogy hagyják el az épületet. A rendőrséghez telefonon érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi agresszíven viselkedik és elmondása alapján két bombát helyezett el egy belvárosi moziban, melyeket fel fog robbantani. Az egyik szervező lapunknak elmondta, hogy rendőrök, tűzszerészek érkeztek és kutyákkal vizsgálják át az épületet. A rendőrök a filmszínházat kiürítették, majd a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai átvizsgálták az épületet, ahol robbanó anyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

A Police.hu friss információi szerint a tettest el is fogták, N. Pétert 2016. október 1-jén 9 óra 53 perckor a Budapest XIII., Népfürdő utcában találták meg, majd előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A 36 éves budapesti férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága. A rendőrök előterjesztést tesznek N. Péter előzetes letartóztatásának indítványozására.

Elfogták a közveszéllyel fenyegetőző férfit