430 bejelentés érkezett a Teréz körúti robbantóról

2016.10.03. 17:11

Hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett a rendőrség ingyenes számára, valamint 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel a szemtanúk az erre létrehozott oldalra. A Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve ellenőrzi és elemzi a információkat.

Az azonosításhoz még mindig a lakosság segítségét kérik
Az azonosításhoz még mindig a lakosság segítségét kérik

Mint ismeretes, egy eddig ismeretlen személy szeptember 24-én éjjel robbantott a VI. kerületi Teréz körúton. A robbantásban megsérült két rendőr állapota azóta javult. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a nyomravezetőnek nettó 10 millió forintot ajánlottak fel.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése után a sajtónak nyilatkozó bizottsági tagok azt mondták, legvalószínűbb hogy a rendőrség mint szervezet ellen irányult a támadás. A Hvg.hu szerint akár 100-200 méterről is működött volna szerkezet távirányítója, ráadásul más, hasonlóan kódolt nyitó is működésbe hozhatta volna a bombát.

Az elkövető azonosításához továbbra is kérik a lakosság segítségét a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport