Gulyáslevessel, töltött káposztával és somlóival utazunk az időben

2016.10.03. 20:39

Spanyolország északnyugati csücskében fekvő San Sebastian ad épp otthont a Gastronomika kongresszusnak. A formabontó magyar jelenlétét a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálta, a szakma legjobbjait pedig személyesen hívták meg a vendéglátók. De kik és miről adnak majd elő?

  • Széll Tamás és Szulló Szabina a gulyás evolúciójáról
  • Palágyi Eszter (Costes) a kompromisszumok nélküli magyar konyháról
  • Bíró Lajos (Bock Bistro) a régi és mai magyar konyháról
  • Mihályi László a dobostortáról
  • Hamvas Zoltán a Gerbeaud kávékultúrájáról.
A Bocuse d'Or nyertese: Széll Tamás!

A rendezvényre érkező mintegy 70 Michelin-csillagot birtokló séfcsapatot már a rendezvényközpont bejáratán kívül (egy török kebabos mellett) magyar streetfood nyűgözi le október 2-ától:

Négy nap alatt 1400 adag gulyásleves, ugyanennyi töltött káposzta és 600 adag somlói galuska fogyott

- lát a jövőbe az MTI számára Pataky Péter séf már ma.

Magyarország egy standdal is jelen van, ahol a libamáj és a mangalica mellett felüdülésként hathat a véreshurkafagylalt. Az ételek összeállításánál ügyeltek, hogy olyan ételekkel készüljenek, ami már otthon is bevált.

Az ételeket természetesen világhírű magyar borokkal kínálják.