Simicska szerint is durva volt a kvótakampány

2016.10.03. 21:19

Ma a parlament értékelte a vasárnapi, sikertelen népszavazást, erről itt írtunk bővebben.

Az értékelők egyike Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt, aki elmondta: Orbán egója miatt belementek egy vesztes népszavazásba, ami így visszafelé sült el: konkrétan megnehezíti majd a Brüsszel szembeni tárgyalásokat kvótaügyben. A politikai hiba miatt pedig Orbánnak le kell mondania. Orbán válaszában arról beszélt, a Jobbik azért támadja Orbánt és állt Brüsszel oldalára, hogy utat tudjon nyitni pénzügyi érdekeknek, hozzátette, a jobbikosok megvett emberek, a Jobbik egy fogott párt, a párt gazdájának érdekeit szolgálja. És bár beszédében nem említette Simicska Lajost név szerint, az előzményekből bátran gondolhatjuk, hogy rá, vagy rá is utalt a miniszterelnök.

Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeként elmondta, Orbán valószínűleg paranoiás Simicskával kapcsolatban, mivel a vállalkozó sokat tudhat. Hozzátette, a Simicskával történt találkozóinak száma egyről kettőre nőtt időközben. A második találkozás is ugyanott történt, ahol az első: a Magyar Nemzet Szalon rendezvényen az A38 hajón. Vona elmondása szerint négyszemközt nem, de újságírók társaságában beszélgettek Simicskával.

A kérdésre, hogy miről beszéltek, a Jobbik elnöke azt mondta, a kvótanépszavazás kampányáról. Vona egyetértett Simicskával abban, hogy a kampány hangneme, stílusa túl durvává vált. Sajnos nem tudtuk meg, hogyan szavazott (vagy szavazott volna) Simicska, mivel Vona elfelejtette megkérdezni.