Jönnek a mínuszok, a Kékesen hó is eshet

D  NL20160107021
2016.10.04. 09:26

Erős széllökés miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre az ország nyugati és északnyugati megyéire, a nagy mennyiségű eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is elsőfokú riasztást adtak ki.

Kedden borús időnk lesz, a felhőzet csak az esti órákban csökkenhet. Több helyen várható eső, zápor, az északnyugati szél délután nagy területen válhat viharossá. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között valószínű.

idokep

Szerdán a hajnali 2-7-ről napközben 8-14 fokra melegedhet a levegő. A felhős égből szórványosan eső, záporeső hullhat északkeleten, míg máshol csak futó záporra kell számítani. A szél továbbra is erős lesz, de figyelmeztetést még nem adtak ki miatta.

Az Időkép szerint a magasban a térségünkbe érkező egyre hidegebb, időnként fagypont alatti hőmérsékletű levegő miatt előfordulhat az is a hét közepén, hogy az Északi-középhegység legmagasabb hegycsúcsain, de elsősorban a Kékesen átmetileg havas eső, hózápor is kialakuljon.

Csütörtökön is borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, a több csapadék észekkeleten valószínű. Napközben 6-13 fok valószínű, északkeleten lesz hidegebb.

Péntektől jelentősen csökken a hajnali hőmérséklet: beköszönetenek a mínuszok: - 2 - 7 fok várható. Napközben 9-14 fok várható, napos-felhős időszakok váltják majd egymást. Szórványosan továbbra is számítani kell majd záporesőre.