Rogánék nem fizettek a helikopterért, de mi van a luxusautóval?

HUSZ2235
2016.10.04. 08:14 Módosítva: 2016.10.04. 08:42

Szép számmal akad megválaszolatlan kérdés Rogán Antal kampányminiszter hétvégi helikopterezése körül (ezeket ebben a cikkben szedtük össze), a Népszabadság ma reggeli cikke előállt egy újabbal. 

A miniszter tegnapi közleménye szerint a sajtóban megjelent fotókon látható német rendszámú Mercedes az az autó lehet, amit a Nyírségben az esküvő biztonsági szolgálata küldött értük, amikor nem találták a lagzit. 

A magyarázat már önmagában extrém hangzású, főleg, mert a képeken az látszik, ahogy a miniszter és családja a helikopterből szállt át a Mercedesbe. A lap szerint az autó a Budaörsi reptérről hazavitte a családot, az nem derül ki, hogy ezért a szolgáltatásért fizettek-e Rogánék, vagy ezt is Rogán-Gaál Cecília vállalkozásával barterezték le. 

Az mindenesetre biztos, hogy a Népszabadság információi szerint az autót a Valton-Master Car adta bérbe a miniszter vasárnapi útjára. A cég 2013-ig „formálisan” a Valton Security luxusautók bérbeadására szakosodott leányvállalata volt, ezután kiváltak a Valtonból, de a név és az együttműködés megmaradt – írja a lap. 

A Valton és a Fidesz kapcsolatáról pár hónapja írtunk cikket, amiben a cég többségi tulajdonosa, Varga Lajos is megszólalt. Állítása szerint azért dolgozik velük a Fidesz, mert az első Orbán-kormány idején volt egy barátja a miniszterelnöki kabinetirodában. Cikkünkben arról is írtunk, hogy Varga üzleti partnere, Bessenyei István Hajdú-Sarka Katával alapított castingcéget. 

A Nakama&Partners azért fontos, mert tavasszal Bessenyei helyére Rogán Cecília szállt be a vállalkozásba, amelyen keresztül a miniszter felesége lebarterezte a népszavazás napi helikopterezést. 

Visszatérve a német rendszámú Mercedesre, a Valton-Master Car honlapja szerint az autót 80 ezer forintért lehet kibérelni egy napra, a borsos ár sofőrtől a hátsó ülések elé felszerelt monitorokon át számos extrát tartalmaz. 

„Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem”

Kedden a Magyar Nemzet is rátett egy lapáttal Rogánék luxushétvégéjére. A lap kiderítette, hogy Rogánék szombaton

a mándoki Forgách-kastély elnöki lakosztályán szálltak meg, ami egy éjszakára 110 ezer forint. 

A Népszabadság és a Magyar Nemzet is megemlíti cikkében, hogy Rogán korábban parasztgyerekként aposztrofálta magát. Ezt ebben a videónkban mondta magáról a miniszter.