Súlyos bűncselekmény részese lehet Oszter Sándor

2016.10.06. 08:57 Módosítva: 2016.10.06. 11:37

Befolyással üzérkedés miatt emeltek vádat Oszter Sándor Kossuth-díjas színész ellen, írja a Story Magazin.  A színész is tagja volt annak a csoportnak, amely egy szökésben lévő üzletembernek ajánlott segítséget, miközben több tízmillió forintot csaltak ki tőle.

A magazin szerint Oszter és társai azt ígérték egy V. T. nevű, Szlovákiában bujkáló vállalkozónak, hogy elsimítják az ügyét, konkrétan kizáratják az eljárásból a közismerten keménykezű bírót. Azt nem lehet tudni, hogy Oszter Sándor mennyit kapott a pénzből, de részvételét az ügyben telefonlehallgatások bizonyítják.  

Egy idő után a vállalkozó megunta az őt pumpoló társaságot, és felesége a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz fordult. Ezután kezdődött meg a csoport tagjainak megfigyelése. Osztert is hónapokon át lehallgatták és követték, majd több ingatlanában tartottak házkutatást.

A nyomozás lezárása után Oszter Sándor ellen is vádat emeltek. Ő az ügy ötödrendű vádlottja. A vád háromrendbeli befolyással üzérkedés, az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért rá. 

Oszter Sándort az  év elején közmunkára ítéltek, mert ittasan nekihajtott egy oszlopnak a MOM Park parkolójában.