Dunaújvárosban politikai értelemben sikeresen indult be a fűtési szezon

2016.10.07. 16:51

Bár Dunaújvárosban elvileg már egy hónapja készen áll a távhőrendszer a fűtési szezonra, a gyakorlatban mégse volt se fűtés, se meleg víz több érintett lakásban még csütörtökön se – írja a Castellum.do.

A helyi lap szerint az össznépi vacogást közfelháborodással fogadták a lakók, akik netes fórumokban és a Castellum által működtetett Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) nevű Facebook-oldalon háborognak. Volt, aki rímbe is szedte a panaszait, de ettől az Index olvasóit inkább megkímélnénk.

Az emberek arról panaszkodnak, hogy hiába fizetik rendben a szolgáltatás díját, mégis gázon kell melegíteniük a vizet a fürdéshez. A problémát súlyosbítja, hogy a szolgáltatónak elvileg már szeptember 15-től készen kellett volna állnia a fűtési szezonra, hogy az időjárástól függően bármikor beindítható legyen a fűtés, ha kell.

A Castellumnak nyilatkozó egyik társasházi képviselő szerint hiába keresték többször is a szolgáltatót, nem kaptak érdemi választ, csak ígéretet, hogy később megnézik, mi a baj. A lap szerint a helyi fideszes képviselő, Lőrinczi Konrád le is csapott a helyzetre, és személyesen kezdte továbbítgatni a nép panaszait, hátha így gyorsabban mozdul a szolgáltató.