Egy év négy hónap börtön a jutalma az Áruház Legkártékonyabb Dolgozójának

2016.10.07. 16:04

Két nap alatt, gyorsított eljárásban egy év négy hónap letöltendő börtönt kapott az a férfi, aki egyben esélyes az áruház legkártékonyabb dolgozója címre is.

A gyanúsított áruátvevőként dolgozott egy áruházlánc budakeszi üzletében, ahol első körben idén nyáron ellopott több telefont és tabletet. Az összesen 95 ezer forint értékű árut persze el is adta.

Ez nem volt neki elég, 2016. szeptember 29-én bombariadóval fenyegette meg saját munkahelyét. A mesterterv a következő volt: a munkahelyéről, a mobiltelefonjáról hívta fel a segélyhívót. A rendőrök az áruházat, a parkolót és a közeli üzleteket is kiürítették, a tűzszerészek semmit nem találtak.

És mindez megismétlődött október 6-án, amikor már nem csak a saját áruházáról állította, hogy ott bomba fog robbanni, de a lánc egy budaörsi üzletéről is. A szokásos procedúra következett, kiürítés és átvizsgálás, ismét nem találtak semmit.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a rendőrök "bravúros gyorsasággal" fogták el a férfit, akit az október 6-i hívás után fél órán belül azonosítottak és őrizetbe vettek. A bravúr értékéből némileg levon, és a közlemény nem is tér ki rá, hogy szeptember 29-én, az első fenyegetésnél ez miért nem történt meg.

A lényeg, hogy egy ideig nem lesz rá gondjuk a tűzszerészeknek, mivel köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette és lopás vétsége miatt 1 év négy hónapot kapott.