Tüntetést szerveznek a Népszabadság bezárása miatt

2016.10.08. 12:03

A Mediaworks szombattól minden előzetes figyelmeztetés nélkül felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását, és munkatársakat felmentette a munkavégzés alól.

Emiatt két tüntetést is meghirdettek egymással párhuzamosan.

Tüntetést szerveznek a Parlament elé. A Media 2.0 Blog Tüntetés a sajtószabadságért címmel hirdetett meg demonstrációt a Kossuth térre. Azt írják:

„2014-ben azt hittük, az Origo szétverése a legalja. Ők akkor megírták, hogy Lázár János elképesztően drágán utazgatott. A történet végét ismerjük: a Telekom a kormánynak adta a lapot, azóta propagandaszócső. Azt hittük, nincs lejjebb. De ma egyszerűen elnémították az egyik utolsó ellenzéki újságot, mert meg merték írni, hogy Rogán Antal helikopterezett.

A forgatókönyv ugyanaz, csak már nincs szükség kiarakatlapra sem. Aki nem szeretne olyan országban élni, ahol a legkisebb kritikus hangokat is elnémítják, várjuk a Kossuth térre, az Országház elé 18 órára. Hívjátok az ismerőseiteket is.

Ez egy jelképes ügy, nemcsak a Népszabadságról van szó."

Az MSZP szervezésében is tüntetést tartanak szombat délután a Népszabadságot kiadó Mediaworks székháza előtt. "Sajtót! Szabadságot! Tiltakozunk a Népszabadság elhallgattatása ellen!" - írják a felhívásban. A program: 17:30 gyülekező, 18:00-tól tüntetés, helyszín: Budapest, VIII. ker. Futó utca 35-37. a Mediaworks Zrt. előtt.