Budaházy-szimpatizánsok között is keresik a Teréz körúti robbantót

2016.10.10. 09:11

A Teréz körúti robbantó ügyében az egyik verzió az lehet, hogy a robbantó a rendőröktől elszenvedett régebbi sérelmeit akarta megbosszulni. A Magyar Idők azt írja, hogy ezért a 2006-os, őszödi beszéd miatt kirobbant zavargások miatt eljárás alá vontakat is megkeresik a rendőrök, de a Budaházy-csoporttal szimpatizálókat és olyanokat is megkerestek, akik ellen korábban robbanóanyaggal való visszaélés miatt indult eljárás.

A lap azt írja, a rendőrök például megkeresték már Dávid Ferencet, a Tilos Rádió munkatársát, akit 2006-ban a zavargások során fogta el egy rendőrségi rohamosztag. Dávid akkor éppen szociológiai kutatómunkát végzett, ennek ellenére 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték fegyveres zavargásban való részvétel gyanújával. A férfit 10 nap után kiengedték és 9 hónap után ejtették ellene a vádat.

A lap megjegyzi, hogy a 2006-os sérelmekért való bosszúállás verziója azért érdekes, mert a rendőrség a hivatalos kommunikáció alapján egy 20-25 éves férfit keres. Ez azt jelenti, hogy egy olyan embert keresnek, aki 10-15 éves korában volt ott a zavargásokon.

Gál Tamás tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. Arra a kérdésre, hogy profi volt-e az elkövető, a szakértő azt felelte: a profit valahol képezték, a Teréz körúti robbantó inkább "felkészült" volt.