Vádemelés: nem adott cigit, nyakon szúrták

2016.10.10. 09:42

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen, aki tavaly novemberben egy XVIII. kerületi dohánybolt előtt nyakon szúrt egy férfit. A vádlott élettársát az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A 34 éves férfi és 24 éves barátnője tavaly november 30-án kora reggel betért a Havanna-lakótelepen lévő egyik dohányboltba. A férfi itt több sorsjegyet vett, és azokkal játszott.

Barátnője az üzlet előtt várta, és eközben cigit kért egy a dohányboltból kilépő férfitől. A férfi nem adott neki cigit, de azt mondta: 1000 forintért megveheti tőle a dohányboltban vett doboz cigit. A nő ezen megsértődött, visszament a dohányboltba, és szólt a barátjának, aki kiszaladt az üzletből, a sértett után futott, és rátámadt. Többször megrúgta, majd elővett egy kést, és nyakon szúrta.

A férfi ezután visszament a dohányboltba, és elmondta élettársának, hogy a férfit nyakon szúrta, és valószínű, hogy ütőeret talált el.  

A nyakon szúrt férfi az átvágott ütőerét a kezével végig lenyomva, gyalog jutott el a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányon lévő orvosi rendelőhöz. A helyszínre hívott mentőegység itt megfelelően ellátta, de a férfi a súlyos sérülés miatt életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoz a vádiratban. A büntetési tételének felső határa a vádlott többszörösen büntetett előélete miatt 22 és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Élettársával szemben a főügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.