Százötvennel száguldozó német nyugdíjas tartotta rettegésben Baranyát

2016.10.11. 11:08

A Cobra 11 átlagos epizódja semmi ahhoz képest, amit egy 74 éves német nyugdíjas rendezett a Baranya megyei Himesházán. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt vádat emelt a pécsi ügyészség – számolt be az MTI.

A Magyarországon élő nyugdíjast idén januárban közúti ellenőrzésre akarták megállítani a rendőrök, de mivel nem volt érvényes jogosítványa – ugyanis 2013-ban véglegesen eltiltották a vezetéstől –, inkább beletaposott a gázba. Az őt igazoltatni akaró rendőrök szirénázva eredtek a nyomába, de nem érték utol. 

Hogy megállítsák a 140-150-nel száguldozó férfit, egy másik járőrkocsi elállta az útját, egy rendőr pedig a kocsiból kiszállva karjelzésekkel próbálta jelezni a sofőrnek, hogy azonnal álljon meg. A szökevény viszont inkább a padkára hajtva próbálta kikerülni az akadályt. A rendőr életét csak az mentette meg, hogy sikerült elugrania az autós elől, a visszapillantó tükör viszont így is elkapta a kezét.  

Ha ez nem lenne elég, a német úr hazaérve autót váltott, és tovább menekült, nyomában a szirénázó rendőrökkel. Egy idő után viszont megunta az akciózást, és azt gondolta, sikerült leráznia üldözőit, ezért hazament. Addigra viszont a rendőrök már azonosították, és a kergetése helyett inkább otthon várták, ahol le is tartóztatták. 

Bár az eset több hónapja történt, a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség most emelt vádat a férfi ellen, aki azonban idős kora miatt megúszhatja a többéves börtönbüntetést, az ügyészség ugyanis várhatóan felfüggesztett börtön kiszabását kéri majd.