Hét év börtönre ítéltek egy kalocsai dílert

2016.10.12. 11:51

Jogerősen hét év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kalocsai férfit, akit eladásra szánt kábítószerrel fogtak el a rendőrök 2014 őszén - közölte az MTI.

Kábítószer-kereskedelem - jelentős mennyiségre, forgalomba hozatallal elkövetett kísérletében mondták ki bűnösnek a 32 éves férfit.

A vádlott már a bűncselekmény előtt években is fogyasztott kábítószert, 2013 júliusától pedig másoknak is továbbadott drogot. 2014. november 6-án Kalocsáról a keceli bekötőútnál lévő kocsma parkolójába hajtott, ahol 50 gramm marihuánát és 20 ecstasy tablettát vásárolt, összesen 60 ezer forintért. Az eladó megkérte, hogy egy csomag amfetamint is vigyen magával, és délig rejtse el egy megadott helyen.

A férfi elvállalta a feladatot, de Kalocsa külterületén igazoltatták a rendőrök, akik autója és a ruházata átvizsgálása során megtalálták a kábítószert. A vádlott kalocsai házát is átkutatták a hatóságok, és ott is találtak drogot.

A kalocsai férfi által vásárolt, eladásra szánt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak csaknem 1,3-szerese volt.